Én már lassan hazajárok Tokajba. Nemrégen újra Bodrogkeresztúron jártam, ahol a Bodrog partján épült Dereszla Bisztróban ebédeltünk a Woman Power Project tagjaival. Ide mindenképpen szerettünk volna betérni, mert rengeteg jót hallottunk róla. Közvetlen a Bodrog partján épült étterem igazán megragadó természetközeli designjával, mégis elegáns hangulatot árasztva és még a kulináris élvezetekről nem is szóltam.
Kínálatukban megtalálhatóak az újragondolt tradícionális és helyspecifikus ételek is – például a Tiszai halászlé vagy a Bodrogkavics – illetve saját fantázia és szaktudás alkotta gourmet különlegességek is. Mi igen éhesen érkeztünk, ezért sikerült az étlapról rengeteg finomságot megkóstolnunk, mint a Marhahúsleves, a Kacsamáj torchon, a Céklás rizottó, a Pulled Duck burger vagy említhetném a Csokoládé tarte-t is. Mindegyik fogás feledhetetlen volt, páratlan ízvilággal, melynek adagjai bőven kielégítőek egy finom ebéd elfogyasztásához. Én rizottó rajongó vagyok, így a céklás rizottótól majdnem elaléltam.
Az ételek mellé a borlapról 59 borászat, közel 78 féle tételéből válogathatunk, melyek között sommelier segített eligazodni és kiválasztani a megfelelőt a rendelt fogásaink mellé. A kulináris élményhez hozzájárult még az impozáns látványkonyha, illetve az üvegfelületeken keresztül tárult látvány, amit egy 100 fős teraszról is élvezhetünk jóidő esetén.
Családdal, párban és üzleti megbeszélésekhez is ajánlom a Bisztrót, mely ízében, hangulatában és megjelenésében is egyedi élményt garantál az oda látogatóknak