Hogy átolvastam a Continental Budapest****Superior honlapját és Barka Áron Chef de Cuisine bemutatkozását az ARAZ Étterem honlapján, csak megerősített, hogy miért volt olyan felejthetetlen gasztro élményem múlt hét csütörtök este a tematikus BBQ estjükön. Barka Áron szakmai pályafutását a Kempinski Hotelben kezdte. De Németországban is megfordult, majd Franciaországban folytatta pályafutását, ahol folyami hajón kezdett dolgozni. A franciáknak is feltűnt Áron tehetsége, és az ott töltött második évében konyhafőnöknek nevezték ki az A-Rosa Lunán. Exkluzív események alkalmával több Michelin csillagos szakáccsal volt lehetősége együtt dolgozni. Újabb két év elteltével hat hajó konyhájának irányítását bízták rá – négy dunai, és két francia folyami hajóét.
A francia gasztronómiai kalandozás után nagy szerencsénkre hazatért és jelenleg is a Continental Hotel Budapest****Superior szálloda ARAZ Éttermének sikeres vezetésén dolgozik, mint Chef de Cuisine.
Egy kellemesen meleg júniusi estén több éhes újságíró kollégával gyűltünk össze az ARAZ Étterem hűs teraszán, hogy teljes átéléssel élvezhessük a BBQ Estet. Bevallom, alig várom, hogy a családommal is visszatérjek és ők is megkóstolják ezeket az ínyenc grill finomságokat. A menü állandó, de mindent nem tudtunk megízlelni, hiába csak egy oreot ettem egész nap. A marha rib eye kifogott rajtam, de még számos étel várja, hogy újra eljőve, megehessem. A hangulathoz még Dj Starsky Sound is kellett, aki lágy latin zenével fokozta a hangulatot és talán az étvágyat.
A helyszín igazán kellemes, mert az étterem belső kertje és fedett terasza meghitt zöld lombokkal takart sarkaival, minden vendégnek elég intimitást nyújtott, de mégis érezhető volt, hogy a pincérek lesték mindenki óhaját és ahogy ürült a poharunk, máris megtöltötték egy kellemes borral vagy limonádéval.
Köszöntő pezsgő után kedvünkre válogathattunk az izzó parázson sült fogások közül, de a levesek és köretek is isteniek voltak! A desszertek elfogyasztása előtt megnéztük a spa részleget és a tetőn kialakított bájos levendula kertet, amit Barka Áron chef gondoz nagy szeretettel, mivel a levendula, mint fűszer, fontos eleme az étel különlegességeinek.