Mediterrán saláta nem egy recept, hiszen ahány déli ország, annyiféleképpen készülhet. Most nézzünk egyet, ez is nagyon finom és egészséges.
Előkészítjük a zöldségeket, majd összevágjuk. A fehérborecetet összekeverjük a szójaolajjal a cukorral, sóval és a mustárral, és a borssal. Ez a saláta öntetünk. Ráöntjük ízlés szerint a zöldségekre, összekeverjük és már fogysztahtó is, ízlés szerint tehetünk mellé pirított kenyereket, melyeket oliva olajjal megkentünk.
Hozzávalók:
1/3 csésze tárkony ecet vagy fehérborecet
2 evőkanál repce vagy szójaolajat
2 evőkanál apróra vágott friss vagy 2 teáskanál szárított oregano levelek
1/2 teáskanál cukor
1/2 teáskanál só
1/2 teáskanál őrölt mustár
1/2 teáskanál bors
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
3 nagy paradicsom, szeletelt
2 nagy sárga paprika, szeletelt vékony gyűrűk
6 oz mossuk friss spenót levelek (a 10-oz táska), szár eltávolítása (kb. 1 csésze)
1/2 csésze morzsolt feta sajt (2 oz)
Olajbogyó ízlés szerint