Mi egy kicsit keverjük a különböző népek karácsonyi tradícióit. Hamarabb díszítünk fát és 24-én reggel jön a Jézuska. És az ajándékok bontása után egy ünnepi reggelivel folytatjuk a napunk. Amióta rátaláltam a quiche receptjére, számomra ez a legszuperebb étel, mert mindenki kedvence lett ez a könnyen elkészíthető, mégis nagyon finom és mutatós étel. Idén pulykával fogom tálalni, hiszen a pulyka a karácsonyi menüből nem maradhat ki. (Mivel laktózérzékeny lett családom fel, erre is figyelek.)
Következzen a Karácsonyi pulyka quiche receptem
Hozzávalók
30 dkg pulyka mell (Gallicoop magyar pulykából)
4 tojás
1 dl laktózmentes tejszín
2dl laktózmentes tejföl
20 dkg bacon
20 dkg laktózmentes sajt (ki milyet szere t, mozarella, füstölt sajt)
3 levélke bazsalikom
csipetnyi oregánó
csipetnyi bors
só ízlás szerint
oliva olaj
leveles tészta
Elkészítése
A pukykát apró darabokra vágom és olivával, sóval, borssal kisütöm. Egy tálban a tojásokat, a tejföllel, tejszínnel, reszelt sajjtal kikavarom, hozzáteszem a feldarabolt bacont és a kisült pulykát. Egy kör alakú tortasütőbe teszem a leveles tésztát, de előtte a tortalapot olivával, kézzel kikenem (ez egyébként kézápolásra is tökéletes).
Az előmelegített sütőbe teszem a tésztát és kb 5 percig sütöm, így elkerülhetjük, hogy a beleönteni kívánt massza a tésztát folyóssá tegye. Öt perc után kiveszem és belekavarom a pulykahúsos masszát, a tetejére reszelhetünk sajtot is. 20-30 percig sütöm, amíg piros nem lesz a teteje. Kivétel után karácsonyi tálra tálalom, mellé tehetünk kukorica vagy zöld salátát. Melegen és hidegen is nagyon finom. Ebben az ételben az a jó, hogy milliónyi féle variációja van és általában nem lehet elrontani, kezdő konyhatündéreknek is ajánlom.